Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@03:23:14 GMT

روز معلم را بیش از همه باید به معلمان مناطق محروم تبریک گفت

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۱۲۰۹

روز معلم را بیش از همه باید به معلمان مناطق محروم تبریک گفت

به گزارش خبرنگار مهر حمیدرضا خان‌محمدی مشاور وزیر آموزش و پرورش در قرارگاه عملیاتی «عدالت تربیتی» و «نصیب آموزشی برابر» به بهانه روز معلم، در خصوص زحمات معلمین خصوصاً معلمان مناطق محروم گفت: عدالت آموزشی یکی از راهبردهای اصلی نظام جمهوری اسلامی است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و به برکت زحمات همه فعالان این حوزه اتفاقات نسبتاً خوبی صورت گرفته است اما چون تنوع مشکلات در آموزش و پرورش و روند تغییر اتفاقاتی که بر همه جامعه اثر گذاشته است؛ زیاد بوده است؛ روند تحقق عدالت آموزشی نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خان‌محمدی با بیان اینکه آنچه که ما نباید در روز معلم از آن غفلت کنیم؛ فداکاری‌های معلمین مدارس مناطق کم برخوردار است؛ گفت: مناطق کم برخوردار که ما زیاد از آن اسم می‌بریم؛ شامل روستاها و مناطق عشایری، مناطق مرزی یا صعب‌العبور مناطقی که با تراکم کم دانش آموزی وجود دارند یا حاشیه شهرهایی که تراکم جمعیتی در آنها بالاست و معلمین مدارس همیشه با چالش مواجه بودند از جمله همین مناطق کم برخوردار هستند که نیازمند توجه جدی به آنان است.

زحمات معلمان مناطق محروم دیده نمی‌شود

مشاور وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر این مطلب که اگر بخواهیم در عرصه عدالت آموزشی فاصله‌ها را کاهش داده و مناطق محروم را به حقوق خود برسانیم باید به نیروی انسانی توجه کنیم؛ گفت: متأسفانه ما کمتر به این سربازان فداکار نظام که معلمین مناطق محروم هستند اشاره می‌کنیم. معلمانی هستند که برای تدریس یک دانش آموز کیلومترها را طی می‌کنند؛ بلکه حتی مدت‌ها در یک منطقه محروم اتراق می‌کنند تا بتوانند به چند کودک در منطقه‌ای محروم آموزش دهند. اینها متأسفانه کمتر دیده می‌شود؛ این‌ها موضوعاتی است که ما از اصحاب رسانه می‌خواهیم به این معلمان نزدیک‌تر شوند و زندگی اینها را روایت کند که چگونه عاشقانه و خالصانه و با ایثار و فداکاری جان و مال خودشان، تلاش می‌کنند تا حتی یک روز هم روند آموزش و یادگیری دانش آموزان متوقف نگردد.

خان‌محمدی با بیان اینکه همین دانش‌آموزان مناطق محروم هستند که در آینده امثال شهید چمران‌ها و دکتر حسابی‌ها می‌شوند؛ اظهار کرد: اگر نگاه کنید می‌بینید که امثال سردار شهید قاسم سلیمانی یا مثل شهید حججی ها در کجا تحصیل کرده بودند. همین موضوع نشان‌دهنده نقش معلمان در تربیت یک شخصیت برجسته است. این فرمایش حضرت امام خمینی (ره) دقیق‌ترین و راهبردی‌ترین پیام است که می‌فرماید شغل معلمی شغل انبیاست.

معلمان موجب رشد مناطق محروم می‌شوند

مشاور وزیر آموزش و پرورش افزود: وقتی شغل معلم هدایت‌گری مانند انبیاست؛ نباید به معلم هم به صورت تک بعدی نگاه کنیم. معلمی که در روستاهای دوردست و با کمبود امکانات حضور پیدا می‌کند تا سواد عمومی دانش آموزانش را افزایش دهد؛ به همه مشکلات دانش آموزانش توجه می‌کند؛ ما می‌بینیم که معلم مانند یک پیامبر در روستاست و پیامبر گونه در حال روشنگری است و باعث رشد روستا شده و دلیل شروع اتفاقات مثبت در آنجا می‌شود؛ یکی از ویژگی‌های آموزش و پرورش هم همین است. دستگاه‌های دیگر دولتی در در مراکز استان‌ها یا نهایتاً در شهرستان‌ها حاضر هستند اما این آموزش و پرورش است که در دور افتاده‌ترین نقاط کشور فعال است و نمایندگانش همچون پیامبران در روستاها موجب پیشرفت، نشاط، شادمانی می‌شوند و پرچم سرافراز کشورمان را بلند نگه می‌دارند.

خان‌محمدی با اشاره به اینکه دو تن از معلمان سال‌های قبل جان خود را فدا کردند تا بخاری نفتی موجب آتش سوزی بیشتر و جان باختن دانش‌آموزان نگردد؛ افزود: این‌ها خود نمونه‌ای از این فداکاری هاست؛ یا معلمی که روی تخت در بستر بیماری در دوران کرونا به دانش آموزانش آموزش می‌دهد در حقیقت در حال فداکاری است.

دوران کرونا اوج فداکاری معلمان مناطق محروم بود

مسئول قرارگاه جهادی عملیاتی عدالت تربیتی افزود: در همین ایام کرونا که شاهد بودیم در شهرهای بزرگ معلمان و دانش آموزان از امکانات متعددی برخوردار بودند؛ معلمین روستایی عشایری و قشر دویست تا سیصد هزار نفری آنان مردانه و خالصانه ایستادند. در جایی که تلفن‌های همراه اینترنت نداشته و امکان استفاده از شاد ممکن نبود؛ خودشان با دست خودشان با وجود اینکه قانون آموزش حضوری را منع کرده بود؛ در روستا حضور پیدا می‌کردند و کودکان را آموزش می‌دادند. ما این تلاش و فداکاری معلمان را باید ارج بنهیم. امروز هم اگر می‌خواهیم در چالش‌های این وزارت‌خانه مثل کمبود معلمان وجود دارد غلبه کنیم، باید این روحیه فداکاری و از خودگذشتگی را تبلیغ کنیم و آن را نشان دهیم زیرا جامعه معلمین ما سرشار از این روحیه فداکاری هستند؛ معلمی معادل ایثار و فداکاری است.

خان‌محمدی با تبریک روز معلم به فرهنگیان اظهار کرد: من روز معلم را بیش از همه به معلمی که در مناطق محروم و دو دست و کمتر برخوردار حضور دارد؛ تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم همه آنان شاهد دیدن تلاش‌هایشان باشند و دانش‌آموزان خود را در بهترین موقعیت‌ها ببینند؛ چرا که بهترین پاداش برای این معلمان دیدن موفقیت دانش‌آموزانشان است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در حوزه محرومیت‌زدایی با تاکید بر این مطلب که جریان عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر باید به یک نهضت تبدیل شود؛ گفت: باید خانواده‌ها و همه افراد جامعه به این موضوع کمک کنند تا ما فاصله و شکافی در سطح برخورداری کودکان کشور در آموزش نداشته باشیم؛ باید آموزش برای همه یکسان باشد و تنها هر کس به فراخور استعداد خاصی که دارد بتواند خودش فعالیت مضاعفی داشته باشد اما به صورت کلی باید سطح حداقلی آموزش برای همه به صورت یکسان وجود داشته باشد.

خان‌محمدی ابراز امیدواری کرد با کمک دولت، خیرین و مردم جریان تربیت نیروی انسانی کشور، در همه ابعاد تربیتی همچون تربیت سبک زندگی همچنان با قدرت به کار خود ادامه دهد

کد خبر 5481285 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: روز معلم عدالت آموزشی آموزش و پرورش شهرداری تهران روز قدس آموزش و پرورش عید فطر 1401 متروی تهران ماه رمضان 1401 عید سعید فطر شرکت مترو تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران روز معلم شورای شهر تهران نیروی انتظامی میراث فرهنگی ماه مبارك رمضان مشاور وزیر آموزش و پرورش معلمان مناطق محروم عدالت آموزشی خان محمدی دانش آموزان روز معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۱۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد

ایسنا/فارس فرمانده سپاه فجر فارس با اشاره به اهمیت کار آموزش و پرورش برای پیشرفت و ترقی کشور، از تمام فرماندهان سپاه نواحی استان خواست توجه به مسئله معلم را در اولویت قرار دهند.

سردار یدالله بوعلی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: رهبر معظم انقلاب از معلمی به عنوان برترین و شریف‌ترین شغل یاد می‌کنند و این بدان جهت است که اگر تربیت خوب محقق شود جامعه پیشرفت خواهد کرد.

وی گفت: اگر قرار است کشور راه پیشرفت و ترقی را طی کند و به آن برسد همه باید به مجموعه آموزش و پرورش و معلمان کمک و یاری برسانند.

فرمانده سپاه فجر استان فارس خطاب به همه فرماندهای سپاه سراسر استان گفت: باید به مسئله توجه به معلم به عنوان اولویت نگاه کنند و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

بوعلی تصریح کرد: کمک به آموزش و پرورش باید به نحوی باشد تا این مجموعه در ماموریت ذاتی خود که تعلیم و ‌تعلم و تربیت فرزندان این کشور است موفق شود چراکه سود این کار به همه آحاد جامعه خواهد رسید.

فرمانده سپاه فجر استان فارس گفت: در کنار کارهای شکلی و روزمره گرامیداشت مقام معلم باید به ‌موارد اثرگذار و محتوایی نیز توجه شود چرا که این کارها منجر به ماندگاری تقدیر از معلم خواهد شد.

بوعلی تأکید کرد: از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیانی که در کشور هستند باید برای کمک به آموزش و پرورش در حوزه‌های پژوهشی استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس هم در این نشست گفت: انسان خلیفه الهی و اشرف مخلوقات در روی کره زمین هستند و معلمان وظیفه تربیت این افراد را برعهده دارند و به همین دلیل جایگاه معلم جایگاهی والا و بالا است.

فرشید قاسمی با اشاره به بیانات رهبری در خصوص نزدیک شدن به قله‌ها تصریح کرد: معلمان استان فارس در طلیعه روز و هفته بزرگداشت مقام معلم باصعود به قله «بل» در شهرستان اقلید نشان دادند که در مسیر معلمی همواره سخت کوش و در حال صعود هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس هفته معلم با شعار معلمان ماندگار و برگزیده با هدف ترویج تفکر اندیشه‌های اسلامی خصوصا اندیشه استاد شهید مرتضی مطهری آغاز می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: دبیرخانه ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان فارس از اول بهمن سال گذشته تشکیل شد.

قاسمی به فرایند انتخاب معلم نمونه در استان اشاره کرد و گفت: در مرحله مدرسه‌ای این فرایند نزدیک به ۱۳ هزار و ۲۰۰ معلم مشارکت کردند. در ارزیابی اولیه و در سطح مدارس، تعداد ۸ هزار و ۷۰۰ نفر معلم توسط کمیته‌های ارزیابی به مرحله بعدی راه یافتند.

به  گفته وی، تعداد ۵۴۰ داور در قالب تیم‌های ۳ نفره  معلمان راه یافته به مرحله منطقه‌ای را از جهت مدارک و مستندات و نیز  حضور در کلاس درس آنان، مورد ارزیابی قرار دادند و تعداد ۱۷۷ نفر از معلمان استان به‌عنوان منتخبان منطقه‌ای  معرفی شدند.

قاسمی ادامه داد: این معلمان به مدت ۴روز در مرکز استان حضور پیدا کرده و ضمن ارائه تدریس عملی و حضوری، توسط ۱۵ داور استانی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت ۹ نفر از آن‌ها به عنوان منتخب استانی برگزیده شده و به مرحله‌ کشوری راه یافتند.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: در بخش انتخاب معلمان برار در گروه‌های پنجگانه کیفیت بخشی مدارس شامل مدیر، معاون، مشاور، مربی پرورشی و مراقب سلامت نیز  بعد از  انتخاب ۴۵۶ نفر از آن‌ها به عنوان منتخبین منطقه‌ای، تعداد ۳۰ نفر از آن‌ها بر اساس امتیازات مکتسبه توسط اداره‌کل به عنوان برگزیدگان استانی معرفی شدند که از این تعداد، ۵ نفر از آن‌ها به مرحله کشوری راه یافتند.

ایمان ایمانی‌فر، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان فارس نیز در این جلسه از راه‌اندازی قرارگاه استانی هویت‌افزایی معلم در استان فارس برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت:‌ تلاش داریم ارتقای جایگاه و شان معلم در همه برنامه‌ها مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • قدردانی از معلمان و مدیران نمونه شهرستان فامنین
  • سیروس همتی مجری شبکه آموزش شد
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس